Španělština Online – vše o španělštině na jednom místě

Zajímáte se o španělštinu, hledáte informace o možnostech jejího studia, procvičování nebo potřebujete přeložit smlouvu ve Vaší firmě? Španělština online je místo, takový informační HUB, který jeho autoři napěchovali informacemi o překladatelích a tlumočnících španělštiny, jazykových škol a jejich kurzů, mezinárodních i státních zkoušek ze španělštiny, materiálů k samostudiu či odkazů na zahraniční weby zabývající se španělštinou. Pojďme se podívat, co vše zde naleznete.

Online kurzy španělštiny

Na titulní straně Španělštiny online naleznete seznam různých online kurzů španělštiny. Naleznete zde jak e-learningové kurzy k samostudiu, tak kurzy španělštiny přes skype.

V době rychlého internetu a nedostatku času nabývají online kurzy na oblibě. Obecně jsou tyto kurzy vhodné pro ty, kteří mají specifické časové požadavky nebo dávají přednost svému vlastnímu tempu studia. Pokud upřednostňujete osobní přístup, máte potíže s motivací nebo jste časově velmi vytížení, pravděpodobně dáte přednost kurzu přes skype. 

Jazykové školy a jejich kurzy španělštiny

Zdá-li se Vám internetový kurz příliš neosobní nebo bojíte-li se technických potíží při spojení přes skype, cestě do jazykové školy se nevyhnete. Podívejte se na Španělštině online na nabídku ve Vašem okolí. Obecně platí, že čím větší město, tím širší a rozmanitější nabídka  kurzů španělštiny. V krajských městech naleznete kurzy rozděleny nejen podle jazykové úrovně, ale také podle zájmů či věku klientů: pomaturitní studium španělštiny nebo třeba španělštinu pro děti. Pokud jste z menšího města či venkova, většinou Vám nezbude, než se spokojit s jedním, dvěma kurzy, které ve Vašem městě pořádá místní jazykovka.

Skupinová výuka má však mnoho výhod. Kromě nižší ceny je tu i zvýšená motivace při práci ve skupině. Potkáte nové přátele se stejným zájmem a každý jednotlivý spolužák se stane Vaším pomocníkem při učení. Můžete se totiž poučit z jeho chyb a sledovat ho při odpovídání dotazů či cvičeních. Práce ve skupině Vám poskytne prostor pro vydechnutí, který při individuální výuce nemáte.  Moderní španělská škola

Lektoři španělštiny 

Máte-li individuální představy o Vašem vzdělávání, časová omezení nebo prostě nemáte rádi skupinovou práci, můžete si sjednat soukromou výuku. Najít však vhodného učitele nemusí být jednoduché. Proto na webu Španělština online najdete zkušené a kvalifikované lektory španělštiny i s hodnoceními od studentů, abyste věděli, že nekupujete zajíce v pytli. 

Svého lektora pečlivě vybírejte. Cena lekce není vždy tím správným ukazatelem kvality. Zajímejte se o dosažené jazykové a pedagogické vzdělání Vašeho vyhlídnutého lektora, jeho absolvované kurzy, historii jeho výuky. Reference by měly být nezbytnou součástí každé učitelovy prezentace – kdo jiný, než jeho další studenti, by Vám měli napovědět o jeho přístupu, atmosféře na hodinách nebo o nadšení, které v nich dokázal vzbudit. Stránky Španělština online se zaměřují na získávání zpětné vazby od klientů. Ne každý klient umí posoudit odbornou zdatnost lektora, ale z vícero referencí si rozhodně již uděláte obrázek o tom, zda vám osobnost učitele bude sedět.

Také by Vás mělo zajímat, zda se Váš vyhlídnutý učitel věnuje své profesi naplno nebo je pro něj učení pouze “vedlejšák”. Při jiném celodenním zaměstnání bude mít Váš učitel jen málo prostoru pro přípravu, sebevzdělávání a dostatek praxe pro nabytí zkušeností. Učení je náročné povolání a ne každý, kdo byť výborně ovládá jazyk, je také dobrým učitelem a dokáže své znalosti přenést na studenta. Je třeba, aby Váš učitel ovládal postupy, jak jazyk zvládnout rychle, efektivně a hlavně, jak nabytou znalost ukotvit ve Vaší paměti. Váš čas a peníze věnované do hodin s neprofesionály se nikdy nezhodnotí.

Překládání a tlumočení španělštiny

Převyšují stále ještě Vaše potřeby kvalitního překladu ze španělštiny Vaše znalosti? Španělština online dává k dispozici databázi překladatelů španělštiny rozdělený podle měst, oborů či druhu služeb. Nepřekládejte Vaše smlouvy, dokumenty nebo třeba webovky sami pomocí různých překladačů, ale obraťte se na profesionály, a získejte tak seriózní překlad. Většina překladatelů, pokud není španělština jejich mateřským jazykem, nabízí korekturu svého překladu rodilým mluvčím. Přece jen je třeba sladit reálie či specifika dané písemnosti se zvyklostmi té či oné země. Potřebujete-li přeložit jakýkoliv dokument pro úřady, soudy nebo pojišťovnu, většinou musíte získat soudně ověřený překlad, který může vyhotovit pouze státem jmenovaný soudní překladatel španělštiny. Pro každý jazyk je třeba toto jmenování získat zvlášť. Zkontrolujte si proto, že Vámi vybraný překladatel nebo tlumočník má soudní razítko přímo pro španělštinu.

Protože běžné překlady nebo tlumočení může vykonávat prakticky každý, je důležité, aby klient našel důvěryhodný zdroj informací o kvalitě a profesionalitě překladatele. Pokud potřebujete služby překladatele, těžko si sami zkontrolujete jeho erudici či kvalitu odevzdaného překladu. Proto stránky Španělština online kladou velký důraz na možnost hodnocení spokojenosti klientem. Systém referencí Vám dává možnost seznámit se s názory klientů, kteří služby překladatele využili před Vámi. Detailně vyvedený profil pak poskytuje informace o vzdělání, praxi a odborném zaměření.

Španělský rozcestník aneb různé weby na jednom místě

Hledáte španělské pohádky pro procvičení nebo si jen chcete udělat test jazykové úrovně?

Vše, od španělské gramatiky, přes různé portály o španělštině, až po španělské vtipy a mnohem více pro Vás dali dohromady učitelé a překladatelé španělštiny. Vše o jazyce tady naleznete v jedné záložce: ve španělském rozcestníku.

Rozcestník je recenzovaný a vyzobává zajímavé stránky či nekomerční projekty, ztracené v hloubi portálů vzdělávacích institucí, nakladatelů nebo velkých mediálních domů světa. Můžete tu tak najít stránky, které v záplavě vyhledaného obsahu přehlédnete, i když mají kvalitní a pro Vás potřebný obsah.

Jazykové zkoušky ze španělštiny

Pokud studujete španělštinu již delší dobu, není od věci nechat si svoji znalost oficiálně potvrdit složením zkoušky ze španělštiny. Španělština je v České republice jazyk populární, nabídka různých certifikací však není široká.

Na jazykových školách s právem státní jazykové zkoušky můžete složit státní jazykovou zkoušku ze španělštiny. Pokud byste zatoužili po mezinárodně uznávaném osvědčení, Vaší volbou bude pravděpodobně DELE – prestižní certifikát udělovaný španělským Ministerstvem školství.

Kde studovat španělštinu ve vašem městě?

Chcete najít veškeré informace o španělštině ve Vašem okolí? Přehledný seznam naleznete na stránce Španělština v ČR. Tady je každý, kdo má něco do činění se španělštinou na profesionální úrovni: jazykové školy či lektoři, zabývající se výukou španělštiny, překladatelé a tlumočníci tohoto jazyka – s přehlednými a zevrubně vyplněnými profily. Zde najdete vše, co potřebujete vědět o profesionálovi, než jej najmete na práci. Obzvláště důležité jsou reference. Pokud nejste se službami spokojeni, doporučení nedáte. Ten, kdo je zde opakovaně kladně hodnocen, má své spokojené zákazníky, kteří si našli čas, aby ohodnotili svého překladatele, učitele či navštěvovaný kurz.

Pro úplnost dodáváme odkazy na jazykové školy, lektory, překladatele, tlumočníky a agentury z největších měst v ČR, kteří jsou odborníci ve své oblasti:

Další online jazyky

Zajímají-li Vás další světové jazyky, ať už hledáte, jak s nimi začít, nebo si chcete procvičit a zdokonalit angličtinu či němčinu, navštivte také další portály Angličtina online, Němčina online, Francouzština online a Italština online, se zajímavým obsahem a stejnou formou podávaných informací jako Španělština online.

Přidat komentář